Dag 3: Een technisch dagje

In de ochtend is de auto uitgelijnd om vervolgens een testrit te maken. Vlak voor de start van de eerste tesrit hebben wij geprobeerd de motor te starten, helaas brak toen het touwtje van de motor af. Dit betekende dat wij op dat moment geen testrit konden maken en de rij moesten verlaten om vervolgens het probleem op te lossen.

In de middag is het touwtje van de motor gemaakt, waardoor wij opnieuw in de rij konden gaan staan. Wij hadden in de eerste instantie een goede start, maar halverwege de rit viel de auto uit. Wij hebben de auto warm laten draaien, maar dat bleek echter niet het probleem te zijn. De auto sloeg namelijk elke keer af doordat er te lang stationair werd gedraaid. Vervolgens zijn wij weer gaan rijden, maar de chauffeur reed per ongeluk over een putje, waardoor het schroefdraad (verbinding tussen wiel en stuur) werd verbogen. Dit komt doordat het schroefdraad niet sterk genoeg was. Dit probleem is opgelosd met behulp van een aluminium buisje dat om het schroefdraad werd bevestigd. Dit zorgde wel voor enige uitloop, aangezien de wielen weer los gemaakt moesten worden en vervolgens alles opnieuw uitlijnd moest worden.

morgen – wedstrijd.

15/05/2014