Dag 5: De competitie is voorbij

Published Post author

Voor Future Force is de Shell Eco-marathon vandaag afgerond.
Wij hebben met z’n alle een prachtige race gereden en kunnen met trots vertellen dat wij met onze enige race die gereden is ook gelijk 1:142 hebben gereden.
Het zat ons namelijk niet bepaald mee, we hebben meerdere malen in de rij gestaan maar hebben maar één rit helemaal uitgereden. Deze rit is beter gegaan dan wij hadden verwacht. Er is nu een zware maar zeer leerzame en leuke week achter de rug waar nog lang over gesproken zal worden. Wij hopen dat iedereen die onze berichten deze week heeft gevolgd er ook van genoten heeft.

Het project moet nog intern afgerond worden daarvoor geven wij een uitgebreide presentatie. Mocht u enige interesse hebben om dat bij te wonen, dan kan u ons een bericht sturen voor verdere informatie.

Is het zo dat wij u niet meer spreken, dan hopen wij dat u met plezier onze updates heeft gevolgd dit jaar. Future Force hoopt dat u volgend jaar weer een trouwe lezers bent!

Bedankt en tot ziens!

17/05/2014

Dag 4: Let the races begin!

Published Post author

16 mei 2014 is eindelijk aangebroken, de dag dat wij eindelijk mag laten zien waar we het afgelopen half jaar zo hard aan hebben gewerkt. Na vandaag zeer hard gewerkt te hebben aan de laatste problemen hebben wij de puntjes op de I gezet en zijn wij er bijna klaar voor om officieel van start te gaan. Wij wachten met spanning af of wij vandaag nog een start kunnen maken op de baan

16/05/2014

Dag 3: Een technisch dagje

Published Post author

In de ochtend is de auto uitgelijnd om vervolgens een testrit te maken. Vlak voor de start van de eerste tesrit hebben wij geprobeerd de motor te starten, helaas brak toen het touwtje van de motor af. Dit betekende dat wij op dat moment geen testrit konden maken en de rij moesten verlaten om vervolgens het probleem op te lossen.

In de middag is het touwtje van de motor gemaakt, waardoor wij opnieuw in de rij konden gaan staan. Wij hadden in de eerste instantie een goede start, maar halverwege de rit viel de auto uit. Wij hebben de auto warm laten draaien, maar dat bleek echter niet het probleem te zijn. De auto sloeg namelijk elke keer af doordat er te lang stationair werd gedraaid. Vervolgens zijn wij weer gaan rijden, maar de chauffeur reed per ongeluk over een putje, waardoor het schroefdraad (verbinding tussen wiel en stuur) werd verbogen. Dit komt doordat het schroefdraad niet sterk genoeg was. Dit probleem is opgelosd met behulp van een aluminium buisje dat om het schroefdraad werd bevestigd. Dit zorgde wel voor enige uitloop, aangezien de wielen weer los gemaakt moesten worden en vervolgens alles opnieuw uitlijnd moest worden.

morgen – wedstrijd.

15/05/2014

Dag 2: Technical Inspection

Published Post author

Voor het Future Force team was het vandaag een hele drukke dag. Vanaf vroeg in de ochtend was het techniekteam druk bezig om de auto gereed te maken voor de inspectie. Als wij eenmaal worden goedgekeurd door de inspectie, betekent dit dat wij mogen beginnen om testritten te rijden. Bij de eerste poging verliep alles zeer soepel en kwamen wij door de meeste controles, alleen bij de design-en gordeltest verliep het stroef. Nadat wij dit te horen hebben kregen gingen wij ervoor zorgen dat wij ook een goedkeuring bij deze twee controles kregen. Bij de tweede poging bleek onze firewall niet te voldoen aan de eisen. Nu moeten wij nog heel wat aanpassingen maken om vandaag alsnog door de keuring te komen. Wij hopen dat de derde poging scheepsrecht zal zijn. De dag is nog niet voorbij en we hebben nog genoeg tijd om de auto aan de eisen te voldoen.

14/05/2014

Dag 1: Aangekomen in Ahoy Rotterdam

Published Post author

Future Force is vandaag aangekomen in Ahoy Rotterdam voor de Shell Eco-marathon. Wij beginnen vanaf woensdag eindelijk met de langverwachte testritten. Voordat wij kunnen deelnemen aan de testritten, moet de auto goedgekeurd worden door de organisatie van Shell. Daarom werkt het gehele team op dit moment hard aan de auto, zodat de auto aan de eisen zal voldoen. 

Ook hebben wij vandaag de tenten opgezet. Dit was een heel karwei, maar met behulp van teamwork hebben wij de klus snel geklaard. De paddock waar wij komende dagen aan de auto zullen werken is erg mooi versierd en klaar voor ontvangst van de gasten. Vervolgens is het techniekteam heel druk bezig geweest met de auto en naar verwachtingen zullen zij tot diep in de nacht hiermee doorgaan.

De komende dagen zullen we elke dag een nieuwsbericht posten om jullie op de hoogte te houden van al onze nieuwtjes en bezigheden!

 

13/05/2014

Nieuwe look!

Published Post author

Donderdag 8 mei is de auto met het nieuwe design gearriveerd op het Hofstad Lyceum. Na het oude ontwerp eraf geschuurd te hebben met het gehele team, heeft Oscar van Heusden het design gerealiseerd op de auto.

De betekenis van ons ontwerp dit jaar is erg diep. De naam van ons team is ‘Future Force ‘ ; we denken dat de toekomst van de planeet ligt in de handen van de mensheid . Door de mensheid is de techniek van nu verder dan ooit . We weten meer dan ooit tevoren. Wij hebben de macht en de kracht om de toekomst te veranderen. Ons team bestaat uit leden met verschillende nationaliteiten. Dit hebben wij ook verwerkt in ons ontwerp. Het woord ‘ kracht ‘ is een zeer krachtig woord, letterlijk en figuurlijk . Op de voorkant van de auto staat de wereldbol. De plaats waar we samen leven, de aarde is ons thuis, een plaats die we moeten koesteren . Vanuit elk vaderland van ieder teamlid komt een bliksemschicht met het woord ‘kracht’ aan het einde bevestigd. Dit woord verschijnt op de auto in verschillende talen. Hiermee laten we zien dat we ondanks onze verschillende nationaliteiten, samen de kracht hebben om een mooi leven op aarde te hebben en samen een mooi resultaat neerzetten.


09/05/2014

Hofstad Lyceum duurzaam door Den Haag

Published Post author

Donderdag 3 april was team Future Force bij het evenement ter gelegenheid van de oplevering van een aantal lesproducten over duurzaam vervoer van de Gemeente Den Haag in het Haags Openbaar Vervoer Museum. Future Force van het Hofstad Lyceum is een team dat werkt aan een auto waarmee het team deelneemt aan de Shell Eco-marathon. Het doel van deze wedstrijd is om zo zuinig mogelijk te rijden. Het team was daarom goed op zijn plek bij het evenement van de Gemeente Den Haag.

Team Future Force was uitgenodigd om dit evenement bij te wonen met de auto, om voor de kinderen die aanwezig waren een tastbaar object van duurzaamheid te kunnen tonen. Na een informatieve presentatie van het Nuon Solar Team, kregen de aanwezige basisschoolleerlingen en middelbare schoolklassen een korte rondleiding in het museum. Daarnaast konden zij kennismaken met elektrische scooters en in een simulator het nieuwe zuinige rijden uitproberen. Door een gezellig gesprek met de studenten van de TU-Delft hebben wij die dag ook voor ons eigen project wat opgestoken. Al met al was het een bijzonder geslaagde middag.

04/04/2014

De kickoff

Published Post author

Vandaag, donderdag 16 januari 2014, is de kick-off van de Shell Eco-Marathon in Rotterdam. Future Force zal daarbij aanwezig zijn met de auto. Een groot deel van de Nederlandse teams zal daarbij ook aanwezig zijn. Wij zullen daar tijd hebben om kennis te maken met deze teams. Bovendien zullen we daar informatie krijgen over het evenement en een PR-workshop kunnen volgen. Na de kick-off zullen we een klein verslag van de dag plaatsen. We kijken uit naar de kick-off!

Aboutaleb en de algemeen directeur van Shell Dick Benschop zullen hen verwelkomen.
Om 9.10 uur staat Pelin Erdem Radio Den Haag FM te woord, zij willen graag meer te weten komen over deze gedreven leerlingen die naast hun VWO5 leerjaar ook een zuinige auto bouwen die 1 op 200 moet gaan rijden.

16/01/2014

The Sky is the Limit

Published Post author

The sky is the limit voor team Future Force
Haagse middelbare scholieren willen duurzaamheids record verbreken.

Den Haag, 21 november 2013 – Team Future Force was vorige week voor het eerst samengekomen om zich voor te bereiden op Shell Eco-marathon 2014. Het team maakte tijdens deze bijeenkomst de doelstelling van het team op in verband met de wedstrijd. Shell Eco-marathon is een van ’s-werelds meest innovatieve en uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid die jaarlijks wordt gehouden in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Team Future Force neemt dit jaar voor de achtste keer deel aan deze competitie. Ook dit jaar zijn weer de meest enthousiaste jongeren van het Hofstad Lyceum geselecteerd om het op te nemen tegen studenten uit heel Europa.

Resultaten 2013
Een mooi resultaat van 1 op 144,15 is er met het team van vorig schooljaar gereden ondanks de slechte weersomstandigheden. De teamleden waren tevreden met het resultaat, maar vooral met de samenwerking. Ook met het team van dit jaar hopen we een goed resultaat neer te zetten. De ervaringen van vorig jaar zal dit team meenemen, zo zal het team ook testmogelijkheden creëren buiten het evenement. Ook willen wij gezamenlijk een mooie ervaring hebben.

Het team
Het team van dit schooljaar bestaat uit tien jongeren met brede interesses, die zijn gekozen op de talenten die het team ten goede kunnen komen. De teamleden keken naar wat zij wilden bereiken met hun deelname aan het team en verdeelden zichzelf gelijkmatig in over het techniekteam, PR-team en designteam.
De diverse leden worden geïnspireerd door oneindige mogelijkheden. Zo is er vanuit het team het doel ontstaan om het schoolrecord van vorig jaar te verbreken en is er zelfs al een potentiële hoofdsponsor.
Kortom, dit team schrikt nergens van terug: The sky is the limit!

Jennifa Mariadasan
Team Future Force, Hofstad Lyceum
070-368 76 70
futureforcehl@hotmail.com
www.ecomarathon.nl
www.facebook.com/futureforce.hofstadlyceum
www.twitter.com/ecoFutureforce

16/01/2014

Eerste race!

Published Post author

Eindelijk onze eerste officiële race uitgereden! Het resultaat was een verbruik van 1 op 129, echt geweldig voor een eerste race! Nu alweer in de rij om nog een keer te rijden, maar dan nog zuiniger!

18/05/2013